Шелтер для переселенців з Луганської області облаштували у Новомосковську на Дніпропетровщині

Місце компактного продживання для ВПО з Луганської області облаштували в Новомосковську Днфпропетровської області. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у телеграм 10 травня.

"У Новомосковську сєвєродончани облаштували прихисток для ВПО. Шелтер на Дніпропетровщині повністю відремонтований та облаштований необхідними меблями і побутовою технікою", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що поруч із шелтером знаходиться гуманітарний штаб Попаснянської МВА, до якого можуть звернутись ВПО, зокрема для отримання адміністративних та соціальних послуг.

"Раніше були підписані меморандуми з Мінреінтеграції та МОМ щодо будівництва житла для громадян, які постраждали від війни. За проектом передбачено будівництво/реконструкцію у 2024-2025 роках 24 житлових об’єктів у територіальних громадах Київської, Львівської, Чернівецької, Вінницької та Івано-Франківської областей. Це дозволить забезпечити квартирами приблизно 6000 людей. Зокрема й мешканців Луганської області", - нагадав Лисогор. 

За його словами, фінансування зазначеного проєкту забезпечує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Кредитну установу для відбудови (KfW). Кошторисна вартість проєкту - 72,1 мільйона євро.

Раніше повідомлялось, що Лисичанська громада пропонує житло для переселенців з Луганщини в Києві (контакт).

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті