У Молдові глава проросійського блоку хоче федералізації країни за участі РФ

Олігарх-утікач Ілан Шор виступив за федералізацію Молдови, яка має відбутися за "посередництва" Росії. Про це він заявив в інтерв'ю прокремлівському агентству "РИА Новости", - пише з посиланням на молдовські ЗМІ "Європейська правда".

За його словами, федералізація дасть можливість "нам не тільки зібрати країну, а й можливість кожному відчути себе комфортно всередині цієї країни з точки зору мови спілкування".

"Я вважаю, що Молдові сьогодні потрібна федералізація. Я вважаю, що це сьогодні єдиний шлях. Тому що в Молдові живуть люди з різними баченнями, думками. Навіть мова спілкування різна. Тому що Гагаузія – це російська мова спілкування. На півночі багато людей спілкується, у Бєльцях", – заявив Шор.

Він додав, що "ми повинні зробити федерацію, в межах якої кожен матиме свої права, повноваження, можливості".

"Я впевнений, що якщо створити придністровському регіону комфортні умови федералізації, чесні та справедливі, то за посередництва РФ це можливо", – сказав Шор.

Нагадаємо, 21 квітня в Москві відбувся з'їзд проросійської опозиції Молдови за учаті партій, близьких до олігарха-втікача Ілана Шора та башкана (голови) Гагаузії Євгенії Гуцул. На з'їзді створили політичний блок "Перемога", який очолив Шор.

Статті

Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Всі статті