Сенат США ухвалить законодавчий пакет із допомогою Україні за скороченою процедурою

Законодавчий пакет, який включає допомогу Україні, буде ухвалено Сенатом США за скороченою процедурою. Про це повідомляє LIGA.net ввечері 23 квітня.

"Сенат США підтримав клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів" (за 80, проти 19. - "ОстроВ"), що дозволить ухвалити законодавчий пакет із допомогою Україні за скороченою процедурою", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що до цього сенатор-республіканець Майк Лі вніс поправку, яка могла б затягнути розгляд законопроєкту, але її відхилили.

"Далі обговорення і фінальне голосування, на яке потрібно лише 50 голосів", - йдеться також у повідомленні.

"Після нинішнього процедурного рішення сенатори матимуть 30 годин (але не більше години на кожного) для обговорення законопроєкту, після чого буде проведене остаточне голосування. Там для ухвалення рішення достатньо простої більшості голосів", - уточнює "Європейська правда".

Раніше повідомлялось, що Палата представників Конгресу США схвалила законопроект про надання допомоги Україні на $61 млрд.

Статті

Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Всі статті