Сенат США схвалив законопроект про надання допомоги Україні

Сенат США сьогодні, 23 квітня (24 квітня - за Києвом), схвалив законопроект про надання допомоги Україні. Тепер документ повинен підписати президент США Джо Байден.

Під час голосування за законопроект, що передбачає надання Україні допомоги на 61 млрд доларів, у фіналі 79 сенаторів віддали свої голоси "за". Проти -  18 сенаторів.

Даний законопроект передбачає виділення фінансів на допомогу Україні на загальну суму в більш як 60 мільярдів доларів. Зокрема 49,9 млрд доларів передбачено на оборонні видатки, 1,57 млрд буде направлено на економічну допомогу і ще 400 млн на захист кордонів та гуманітарне розмінування. Водночас законопроект передбачає 7,8 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, але ці гроші будуть надані як кредит. Його умови будуть визначені окремим договором.

Законопроект буде негайно підписаний президентом США. Після цього, Вашингтон в найкоротший термін повинен виділити Україні новий пакет військової допомоги.

Статті

Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Всі статті